NOS NieuwsAangepast

Straf Robert M. definitief

De veroordeling van Robert M. is definitief. De Hoge Raad wijst de bezwaren die hij had aangedragen af en houdt het eerdere vonnis in stand. Wel hoeft hij een maand minder lang de cel in, omdat de termijn om met een uitspraak te komen werd overschreden.

De definitieve gevangenisstraf voor Robert M. is 18 jaar en 11 maanden cel plus tbs. Hij heeft tientallen kinderen misbruikt als medewerker van kinderdagverblijf het Hofnarretje in Amsterdam, in de zaak die bekend werd als de Amsterdamse zedenzaak.

Tbs

M. ging in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam, in april vorig jaar. M. wilde onder meer dat zijn tbs eerder inging. Hij mag pas met zijn behandeling beginnen als hij tweederde van zijn straf heeft uitgezeten. De advocaat-generaal adviseerde begin juli al de zaak niet te heropenen.

Ook de ouders van de kinderen die werden misbruikt gingen in cassatie, maar de advocaat-generaal vindt dat zij binnen de huidige wet niet als slachtoffer kunnen worden gezien. De schade die zij hebben geleden, kunnen ze dus niet via een strafproces proberen te verhalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl