NOS VoetbalAangepast

Van Basten verder als assistent

Marco van Basten keert niet als hoofdtrainer terug in de dug-out van AZ, maar als assistent. Dat maakten de club en de trainer dinsdagochtend bekend op een persconferentie. Alex Pastoor wordt de nieuwe hoofdtrainer in Alkmaar. Hij moet nog wel een akkoord bereiken met de clubleiding over een nieuw contract.

Van Basten heeft zelf het verzoek gedaan om een stap terug te doen bij de Alkmaarders. Hij zou een rol in de luwte prefereren. De stap volgt op een periode van onzekerheid omtrent zijn positie bij de club.

Hartkloppingen

De oud-international (49) stond sinds dinsdag 26 augustus niet meer op het veld in Alkmaar. Van Basten kampte met gezondheidsklachten. In juli overleed zijn vader en in de weken daarna kreeg hij last van hartkloppingen. Daarop besloot hij in overleg met AZ zijn werkzaamheden tijdelijk neer te leggen.

Maandag volgden "intensieve" gesprekken tussen clubleiding en trainer. In een eerste verklaring bracht AZ dit naar buiten: "Marco heeft continu bij ons aangegeven na zijn periode van rust graag op het trainingsveld in Alkmaar te willen terugkeren. Dat heeft hij zondag en maandag nogmaals aangegeven."

"Tijdens de gesprekken hebben ook wij onze wens uitgesproken om samen door te willen gaan. Toen ook vanuit de medische staf groen licht werd gegeven, is besloten tot de terugkeer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl