Bij een aantal kettingbotsingen op de A58 zijn vanochtend twee doden gevallen. In de dichte mist botsten zeker 150 voertuigen op elkaar. De ravage op de weg was enorm. Volgens de burgemeester van Borsele zijn er 11 mensen zwaargewond geraakt, en 17 mensen lichtgewond.

De politie, brandweer en ambulances rukten massaal uit. Het ambulancepersoneel gaat voor een deel te voet langs de auto's, omdat de medewerkers met hun voertuigen niet bij de gewonden kunnen komen. De slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de buurt gebracht, vooral naar het ziekenhuis in Goes. Een persoon, die er erg slecht aan toe is, is naar Rotterdam gebracht.

Het Rode Kruis heeft water gebracht naar de mensen op de A58. Langs de weg zijn mobiele toiletten geplaatst.

Opvang

Langs de snelweg zijn verschillende plekken ingericht waar automobilisten worden opgevangen die betrokken zijn bij de kettingbotsing.

Volgens een medewerker van congrescentrum De Stenge in Heinkenszand worden daar 75 mensen opgevangen. Dat gebeurt ook in sporthal De Blikken in Arnemuiden en in een locatie in Kapelle.

Met bussen worden mensen naar de opvanglocaties vervoerd. Ze moeten hun sleutel in hun auto laten. De Veiligheidsregio maakt later bekend waar mensen hun auto weer kunnen ophalen.

De veiligheidsregio heeft het informatienummer 0800-6100 geopend. Het Rode Kruis heeft een register geopend waarop mensen kunnen laten weten dat ze veilig zijn.

Hele dag dicht

In de richting van Bergen op Zoom gebeurden er vanochtend rond 08.00 uur ongelukken bij het Mallardviaduct, bij Selnisse en rond de afrit Heinkenszand.

De weg is tussen Goes en Middelburg bij Heinkenszand in beide richtingen dicht. De Veiligheidsregio Zeeland roept toeristen op Zeeland te mijden vanwege het ongeluk.

De snelweg in de richting Bergen op Zoom blijft volgens de politie waarschijnlijk de hele dag dicht. De Veiligheidsregio Zeeland verwacht dat rond 17.00 uur één rijbaan in de richting van Middelburg wordt vrijgegeven.

STER reclame