NOS NieuwsAangepast

Kamerlid belaagd in Schilderswijk

Het PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is tijdens een bezoek in de Haagse Schilderswijk bekogeld met eieren en vuurwerk. "Ik zag niet wie het deed, maar er reden zo nu en dan scooters voorbij en er werd geroepen: Marcouch homo!"

Het Kamerlid was in de wijk voor een werkbezoek, naar aanleiding van een belaging van agenten bij een supermarkt ruim een week geleden. Hij sprak daar met ondernemers die volgens hem veel emotie en boosheid hebben. "Voor hun gevoel worden de problemen door de lokale politiek ontkend".

Na het gesprek werd hij met eieren bekogeld. "Het waren lafaards want het kwam uit een blinde hoek. De eieren werden gevolgd door een stevige knal vuurwerk. Op die manier heb ik kennis gemaakt met de hufters die het voor heel veel mensen verpesten."

Aangifte

Marcouch overweegt aangifte te doen. "Ik heb de politie op de hoogte gebracht. Ik hoop dat het een en ander gefilmd is zodat deze hufters gepakt kunnen worden."

De uiteindelijke schade van de belaging van Marcouch was een vuil pak. "Mijn jasje is besmeurd geraakt, die moet naar de stomerij. Het is niet prettig dat ik op die manier bejegend word. Maar ik was daar niet voor niets, er zijn daar problemen en die heb ik vandaag beleefd."

Contact maken

Volgens het Kamerlid moeten burgemeester Van Aartsen en de politie meer in contact treden met bewoners van de Schilderswijk. "Wat mij betreft trekt de burgemeester zijn spijkerbroek aan en maakt hij dag in dag uit contact in die wijk. Er is een strijd nodig van de goedwillende burgers tegen dat tuig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl