NOS NieuwsAangepast

"Heeft Nessie Schotland verlaten?"

Behalve banken en bedrijven raakt Schotland mogelijk ook een toeristische trekpleister van de eerste orde kwijt als de inwoners volgende week voor uittreding uit het Verenigd Koninkrijk kiezen. Misschien is het zelfs al zover: de Britse krant de Daily Star publiceerde een "foto" van een op het monster van Loch Ness lijkend monster in een meer in Engeland.

"Schots referendum: Heeft het monster van Loch Ness Schotland verlaten?", staat er boven het artikel. "Het lijkt erop dat een van de beroemdste dieren van het land al een beslissing genomen heeft", gaat het dan verder.

Natuurfotografe

Volgens de Daily Star had een fotografe een fototoestel bij Lake Windermere in het noordwesten van Engeland neergezet om natuurfoto's te maken. Ze zette hem in de automaat-stand.

Toen ze de foto's aan het eind van de dag bekeek, dacht ze op een van de opnames een zwaan of een gans te zien. Toen ze beter keek, deed ze een geweldige ontdekking: het wezen op de foto lijkt sprekend op het monster van Loch Ness.

"Is het Nessie, een Engelse neef of een rots en een boomstam? Waarschijnlijk zullen we het nooit weten", besluit de krant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl