NOS NieuwsAangepast

Beloningen KPMG aan banden

Advies- en accountantsbureau KPMG gaat de beloningen van bestuurders en partners aan banden leggen om het vertrouwen van stakeholders terug te winnen. Ook is het bestuursmodel op de schop genomen.

Zo krijgen de leden van de raad van bestuur geen winstaandeel meer en ontvangen ze een vast salaris met een bonus van maximaal 10 procent.

Bestuursvoorzitter Jan Hommen noemde de veranderingen vergaand en ingrijpend. De partners van KPMG hebben de veranderingen gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering goedgekeurd.

Versoberd

Beloningen van partners worden voortaan gekoppeld aan prestaties. Daarbij wordt gekeken naar kwaliteit, klanttevredenheid en de motivatie van medewerkers.

De huidige variabele beloning van partners vervalt en wordt vervangen door een beloning die alleen kan worden toegekend op basis van "zeer uitzonderlijke, meetbare prestaties" van individuele partners. Ook wordt de ontslagvergoeding voor partners versoberd, waarbij de vertrekpremie maximaal één jaarsalaris bedraagt.

Fraude

Verder verandert de topstructuur van KPMG. De raad van commissarissen krijgt meer leden van buiten het kantoor en binnenkort wordt een nieuwe raad van bestuur benoemd.

Hommen is eerder dit jaar aangesteld om het vertrouwen in KPMG te herstellen. Het bedrijf werd meerdere keren in verband gebracht met fraude en integriteitsschending.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl