NOS NieuwsAangepast

Bassie en Adriaan hit in buitenland

Het is een grote hit op internet: mensen van over de hele wereld die meezingen met de tune van het tv-programma Bassie en Adriaan. Met hulp van een karaoketekst zingen ze, niet altijd even verstaanbaar, mee met "Hallo vriendjes en vriendinnetjes".

"We zijn overdonderd. Als je ziet waar het allemaal vandaan komt: Frankrijk, Duitsland, Brazilië, China, Australië", zegt Bas van Toor, oftewel clown Bassie. "Het zet ons op de wereldkaart. Nu gaat natuurlijk iedereen zich afvragen: als die gasten zo bekend zijn, wie zijn dat dan?"

Video-site Dumpert.nl deed een paar dagen geleden een oproep aan het publiek om hun buitenlandse kennissen te vragen de titelsong mee te zingen. De aanleiding was een filmpje van een Amerikaan op YouTube die het liedje probeert mee te zingen. Sindsdien verschenen op internet tientallen filmpjes.

Volgens Van Toor voelen hij en zijn broer Aad zich erg vereerd door alle vertolkingen. "Ik word volgende week 79 jaar. Dat dit nog gebeurt op mijn leeftijd. Het is echt lachen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl