NOS NieuwsAangepast

"IS onthoofdt Belgische spion"

Een Belgische imam, die recent in Syrië sneuvelde, zou door strijders van de Islamitische Staat zijn onthoofd. Volgens Belgische media werd hij door IS verdacht van spionage voor Belgische en Marokkaanse veiligheidsdiensten.

De man, Iliass Azaouaj, zou naar Syrië zijn vertrokken om Belgische strijders terug naar huis te halen. In Syrië leek het erop dat hij zichzelf ontpopte tot terrorist, maar nu lijkt het er volgens de Belgische kranten op dat hij spion was.

Azaouaj zou zijn betrapt toen hij contact probeerde te leggen met Belgische veiligheidsdiensten. Daarop veroordeelde IS hem tot onthoofding.

De imam kwam vorig jaar in het nieuws toen een foto opdook waarop hij poseerde met minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. Hij stond toen bekend als een extremist, en dreigde vanuit Syrië met aanslagen in België.

Verraders

Volgens het Duitse tijdschrift Focus worden er zeventien Europese Syriëgangers gevangen gehouden in Raqqa, een IS-bolwerk. Ze worden beschouwd als verraders van de jihad omdat ze terug naar huis willen en omdat ze het niet eens zijn met de gruweldaden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl