NOS WielrennenAangepast

Hesjedal is 'motorverhaal' spuugzat

Hij is de meest besproken renner in de tweede week van de Vuelta, Ryder Hesjedal. Maar in eerste instantie niet vanwege zijn prestaties. Hij zou een motortje in zijn achterwiel hebben zitten. De Canadees was het zaterdag spuugzat.

Hij legde tijdens de veertiende etappe veel van zijn agressie in een counter-attack waarmee hij in de laatste meters Oliver Zaugg achterhaalde en de rit won. Na de finish spuwde hij zijn gal nog eens naar de pers. "Ik vind het beschamend dat de media zomaar dingen verzinnen. De manier waarop er een draai aan dingen gegeven wordt, is belachelijk."

Hesjedal doelde op de verhalen die het Franse L'Équipe en het Spaanse Marca publiceerden aangaande zijn valpartij in de zevende etappe. Na zijn val bewoog zijn fiets nog, wat volgens die media erop zou kunnen wijzen dat er een motortje in het achterwiel zit.

Triest

"De woorden die er gebruikt zijn, het is gewoon triest eigenlijk. Waarom zouden ze dat zomaar de sportwereld inslingeren? Er is bijna geen verklaring voor... Ik zou nog wel even kunnen doorgaan, maar dat is het waarschijnlijk niet waard."

Hesjedal, die overigens geen uitleg kon geven over waarom zijn achterwiel nog bewoog, concentreert zich liever op de verhalen na zijn zege. "Laten we zeggen dat ik wel uitkijk naar die krantenkoppen."

Sportief gezien was de Canadees, die in 2012 verrassend de Giro op zijn naam schreef, opgelucht dat hij een succes kon meepikken. "Ik kwam hier voor het algemeen klassement, maar dat was redelijk snel naar de vaantjes. Sindsdien rijd ik voor Daniel Martin en jaag ik op etappezeges."

Beetje kwaad

Hesjedal zat zaterdag in een ontsnapping van 23 renners, die tot de finish uit de greep van het peloton bleef. "Ik was eerst een beetje kwaad toen Oliver Zaugg demarreerde, want hij heeft de hele rit rustig aan kunnen doen. Hij hoefde geen kopwerk te doen omdat zijn ploegmaat Alberto Contador de leiderstrui heeft."

"Toen hij aanging, zag ik even af en zocht ik mijn eigen ritme. Op deze beklimming is het makkelijker om te achtervolgen dan om je eigen tempo te rijden. Uiteindelijk haalde ik hem bij en ik kon het juiste moment afwachten om het af te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl