NOS NieuwsAangepast

Bergdorpje wacht bierinvasie

Crested Butte in de Rocky Mountains is volgens de 1500 inwoners het laatste "echt authentieke ski-dorp" van Colorado. Kleine huisjes, een sfeervolle winkelstraat. Een plek waar de buren de sneeuw van elkaars veranda vegen. Zoiets dus:

Maar komend weekend komt er een abrupt einde aan dat idyllische sfeertje. De stad kan een ware invasie verwachten. 1000 studenten stormen dan Crested Butte binnen om feest te vieren. Dan is de stad opeens onderdeel van een levende bierreclame.

Whatever

De studenten worden ingevlogen door Bud Light. Het biermerk wil Crested Butte als levend decor gebruiken voor een reclamespot. De winkelstraat is blauw geverfd, inclusief blauw hekwerk en blauwe lantarenpalen. Er staan bubbelbaden en muziekinstallaties op straat en op het dorpsplein staat een enorme blauwe gorilla. "Klaar voor wat dan ook" is de slogan van het biertje.

And the streets of #CrestedButte are turning Bud Light blue. Residents opposed to all this plan to hand out PBR. pic.twitter.com/NljPB2ZUuy ? Nancy Lofholm (@nlofholm) 3 september 2014

Er gebeurt dus plots wat in Crested Butte. En niet iedere inwoner is daar even content mee. De gemeenteraad is akkoord met het plan van de bierbrouwer, mede omdat moederbedrijf InBev 380.000 euro heeft gedoneerd aan de gemeentekas.

"De gemeenteraad is er niet om ons dorp in een enorme biercantus om te toveren," zegt een inwoner. "We dachten dat ze de plannen gingen uitleggen bij speciale bijeenkomsten", zegt een andere inwoner: "maar toen de trucks van Bud de straat inreden, wisten we al dat het al te laat was. Een farce."

So apparently Bud Lights #whatevertownUSA is #crestedbutte Not sure I like this idea. pic.twitter.com/yHJErHrdNQ ? Jen Campbell (@jsb74) 2 september 2014

De burgemeester van het stadje zegt dat hij geen spijt heeft van de deal met het biermerk: "Het hele proces was zo transparant mogelijk en bewoners hebben inspraak gehad in de afspraken met Budweiser", zegt de burgemeester: "500.000 dollar is een hoop geld voor Crested Butte, bedenk wat we daar mee kunnen doen."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl