NOS NieuwsAangepast

Voedselbank weert genereus gezin

In Spijkenisse krijgt een gezin voorlopig niets meer van de voedselbank omdat het overtollige groenten en fruit gratis aanbood op internet. Dat is in strijd met de regels, zegt een woordvoerder in een reactie op een artikel van het AD.

De vrouw van het gezin zegt tegen de krant dat er in hun voedselpakket "vreselijk veel fruit en groente zat en dat we dat echt niet op konden krijgen." Ze kon het niet over haar hart verkrijgen om alles weg te gooien. "Dus besloot ik het op een weggeefhoek op internet gratis aan te bieden." De voedselbank ontdekte dat en zette het gezin op de zwarte lijst.

Vakantie

De coördinator van de voedselbank in Spijkenisse benadrukt dat iedereen die eten komt halen, duidelijk op een scherm kan zien wat wel en niet mag. Een van die regels is dat een klant nooit eten mag weggeven. Ze zal over twee weken, na haar vakantie, een gesprek hebben met het betreffende gezin.

De voedselbank kan niet beloven dat de betrokkenen dan weer voedselpakketten zullen krijgen. "Ze wisten waar ze aan begonnen: één en één is twee."

Het gezin krijgt voorlopig voedsel van buren. De familie zegt vreselijk veel spijt te hebben en hoopt dat de voedselbank met de hand over het hart zal strijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl