Een Nederlands-Belgisch echtpaar heeft een boete gekregen van 80.000 euro van de Kansspelautoriteit. De twee organiseerden een loterij met een villa in Zuid-Afrika als prijs.

Geïnteresseerden konden van december 2013 tot mei 2014 loten van 99 euro kopen voor de villa van het stel. Ze wilden terug naar Nederland, omdat de vrouw leukemie heeft.

Volgens de Kansspelautoriteit hadden ze een vergunning nodig voor de loterij, omdat deze gericht was op de Nederlandse markt. De twee promootten de loting in de Nederlandse media en stuurde mailings in het Nederlands.

Gewaarschuwd

De Kansspelautoriteit waarschuwde het echtpaar meerdere keren, maar ze bleven doorgaan met hun loterij. Volgens het stel was een vergunning niet nodig, omdat de loting via een buitenlandse constructie ging. Het echtpaar gaat in beroep tegen de boete.

Op deze manier verlootte ze in 2010 al een andere villa in Zuid-Afrika. Toen was de Kansspelautoriteit nog niet opgericht, dus tegen deze verloting werd niets ondernomen.

Inmiddels is de tweede Zuid-Afrikaanse villa ook verloot. Het winnende lotnummer was 0123 en werd getrokken door een kleuter. Volgens het echtpaar is het eerlijk verlopen.

Winterswijk

In 2012 wilde een man uit Winterswijk ook zijn villa verloten zonder vergunning. Hij werd schuldig bevonden. Maar omdat de man de loterij introk, kreeg hij geen boete.

STER reclame