NOS NieuwsAangepast

Teeven wil onderzoek tbs-kliniek

Staatssecretaris Teeven heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg gevraagd onderzoek te doen naar gebeurtenissen in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray. In die kliniek waren deze week drie sterfgevallen binnen drie dagen.

Teeven wil volgens zijn woordvoerder alle feiten op een rij krijgen over de drie sterfgevallen en de manier waarop de kliniek ermee is omgegaan.

SP, CDA en D66 hadden hem gevraagd onderzoek te laten doen. Tweede Kamerlid Nine Kooiman van de SP noemt drie doden in zo'n korte tijd schokkend en zorgelijk.

Het EO-programma Dit is de Dag maakte gisteren melding van de sterfgevallen. In de nacht van dinsdag op woensdag overleed een tbs'er aan een maagbloeding. Een dag later stierf een 45-jarige bewoner aan een hartstilstand en vrijdag pleegde een tbs'er zelfmoord.

Slagersmessen

Het programma bracht in april misstanden in De Rooyse Wissel naar buiten. Met een verborgen camera werd gefilmd hoe tbs'ers op een gesloten afdeling konden beschikken over slagersmessen, drugs, telefoons en contant geld. Het onderzoek van de inspectie naar die zaak is onlangs afgerond, maar de uitkomst is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl