AZ ruim langs FC Dordrecht

Aangepast

AZ heeft de kater van de 0-3 zeperd bij Willem II van vorige week weggespoeld met een 3-1 zege bij FC Dordrecht. De thuisploeg speelde niet slecht, maar toonde zich weinig doeltreffend.

AZ, met Alex Pastoor in plaats van de zieke Marco van Basten op de bank, liet Dordrecht het spel maken. De ploeg van trainer Ernie Brandts werd echter nauwelijks gevaarlijk en AZ counterde naar hartelust.

Guus Hupperts scoorde al snel en deed dat met een gelukje: zijn schot in de korte hoek caramboleerde via de hand van keeper Filip Kurto en zijn eigen knie het doel in.

Na de fraaie 0-2 (een stiftje van Muamer Tankovic) voorkwam Marvin Peersman op de lijn de 0-3 van uitblinker Steven Berghuis.

Mühren vervangt Berghuis

Vlak na rust ging Mart Lieder opeens alleen op AZ-doelman Sergio Rochet (Estaban moest voor het eerst in drie jaar afzeggen met een blessure) af en hij bleef koel: 1-2.

Het antwoord van AZ liet niet lang op zich wachten: Thom Haye stuurde Tankovic weg en diens voorzet werd simpel door Berghuis binnen getikt. Een kwartiertje later kreeg Berghuis een schop van Ilias Haddad en de dartele aanvaller werd vervangen door aanwinst Robert Mühren.

Voor en na die wissel kreeg Giovanni Korte nog een kans op een Dordtse treffer, maar hij schoot eerst naast en daarna tegen de vuisten van Rochet.

STER Reclame