Cambuur te sterk voor ADO

Aangepast

Niet alleen Cambuur, ook het publiek was de winnaar bij Cambuur tegen ADO Den Haag. Beide ploegen speelden om te winnen en het spel ging regelmatig op en neer. De drie punten gingen naar de ploeg die daar het meeste recht op had: Cambuur. De ploeg won met 3-2.

De Friezen kwamen met geluk op 1-0 (een slap schot van Erik Bakker werd van richting veranderd), maar de voorsprong - ook de ruststand - was verdiend. De thuisploeg toonde zich iets aanvallender en kreeg ook meer kansen. Beide ploegen raakten de lat: Bartholomew Ogbeche voor Cambuur, uit de tegenaanval deed Michiel Kramer dat aan de andere kant.

Kort na rust stond ADO plots met 2-1 voor. Uit snelle aanvallen scoorde eerst Kramer en even later Xander Houtkoop. De 1-1 was van die twee treffers de mooiste. Kramer dook na een snelle run alleen op voor Leonard Nienhuis. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel.

Cambuur ging op zoek naar de gelijkmaker en die viel uit een penalty, benut door Bakker. De Friezen wilden meer en zetten ADO vast. De 3-2 hing in de lucht.

Een ver schot van Lucas Bijker werd door Michiel Hemmen aangeraakt en dat leverde de 3-2 eindstand op. Ook die was verdiend.

STER Reclame