NOS VoetbalAangepast

Nederlanders reizen Europa door

Jeremain Lens kan zich opmaken voor een groepsfase van de Europa League die hem in alle windstreken van Europa brengt. De aanvaller moet met zijn club Dinamo Kiev naar Roemenië voor de ontmoeting met Steaua Boekarest, naar het Portugese Rio Ave en het Denemarken om te spelen tegen Aalborg BK.

Lens treft dan in ieder geval twee landgenoten. Donny Gorter staat sinds kort onder contract bij Aalborg, Nicandro Breeveld behoort tot de selectie van Steaua.

Celtic, de Schotse club van Virgil van Dijk en Derk Boerrigter, is vrijdag gekoppeld aan Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse club was vorig seizoen een van de smaakmakers van het tweede Europese clubtoernooi. Celtic en Salzburg zitten in groep D, samen met Dinamo Zagreb uit Kroatië en FC Astra uit Roemenië.

Van Wolfswinkel vs George

Ricky van Wolfswinkel moet het met zijn nieuwe club Saint-Étienne opnemen tegen Internazionale uit Italië en Dnjepr Dnjepropetrovsk uit Oekraïne. Daarnaast moeten de Fransen afreizen naar Azerbeidzjan voor de ontmoeting met FK Qarabag, de ploeg die FC Twente donderdag uitschakelde. Bij Qarabag staat Leroy George op de loonlijst.

Sparta Praag, dat zich ten koste van PEC Zwolle voor de groepsfase plaatste, is ingedeeld in groep I. De Tsjechen nemen het op tegen het sterke Italiaanse Napoli, waar Jonathan de Guzman onder contract staat. Naast Napoli en Sparta Praag zitten ook het Zwitserse Young Boys en Slovan Bratislava uit Slowakije in groep I.

Maduro en Dost

Hedwiges Maduro gaat met PAOK Saloniki de confrontatie aan met Fiorentina uit Italië, En Avant Guingamp uit Frankrijk en het Wit-Russische Dinamo Minsk. Bas Dost moet met VfL Wolfsburg, als hij geen transfer meer maakt, aantreden tegen het Franse Lille, het Engelse Everton en FK Krasnodar uit Rusland.

Dustley Mulder heeft het met zijn Apollon Limassol uit Cyprus niet getroffen. Die ploeg zit met het Spaanse Villarreal, het Duitse Borussia Mönchengladbach en FC Zürich uit Zwitserland in de sterke groep A.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl