NOS NieuwsAangepast

Gamer krijgt plots geweer in z'n nek

Een Amerikaanse gamer had net in zijn livestream tegen medespelers gezegd dat het wel leek alsof de politie zijn kantoor was binnengevallen, toen een zwaarbewapend arrestatieteam inderdaad binnenstormde en hem oppakte. De hele inval was rechtstreeks via de webcam te volgen.

De gamer, Jordan Mathewson, was verdiept in het computerspel Counter Strike toen agenten zijn kantoor in de buurt van Denver omsingelden.

De politie had een telefoontje gehad van een anonieme beller die beweerde dat Mathewson net twee collega's had doodgeschoten en mensen gegijzeld hield. Omdat de gamer zijn webcam tijdens het spelen had aanstaan, werd het hele incident opgenomen.

"Grapje"

Voordat het arrestatieteam de kamer van Mathewson binnenviel was een deel van het kantoorgebouw al ontruimd en waren twee scholen uit voorzorg gesloten. Bij de inval werd de gamer tegen de grond gewerkt en geboeid afgevoerd. Later bleek dat hij erin geluisd was.

De Amerikaanse politie ontvangt wel vaker neptelefoontjes van mensen die beweren dat er iets ernstigs aan de hand is. Dat wordt swatting genoemd. De laatste tijd blijken daar veel gefrustreerde gamers tussen zitten. Die proberen op deze manier hun opponent te grazen te nemen.

Niet zonder risico

De politie onderzoekt het anonieme telefoontje. Een inval van een zwaarbewapend arrestatieteam is volgens een politiewoordvoerder niet zonder risico en kost veel geld. Als ze de "grappenmakers" te pakken krijgen, worden die dan ook streng gestraft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl