NOS NieuwsAangepast

Samsung brengt 3G-horloge uit

Samsung brengt een nieuwe smartwatch uit die via 3G verbinding kan maken met het internet. Het is de eerste moderne smartwatch die dat kan. Tot nu toe moeten smartwatches draadloos worden verbonden met een mobiele telefoon om op internet te kunnen.

Smartwatches zijn horloges met een aantal functies die ook in smartphones zijn te vinden. Ze kunnen tekstberichten en e-mails weergeven, stap voor stap routebeschrijvingen tonen en spraakcommando's opvolgen. Ook beschikken veel smartwatches over een stappenteller en sommige hebben een hartslagmeter.

Batterij

Het nieuwe horloge van Samsung, de Galaxy Gear S, beschikt over een gebogen kleurenscherm, zodat het beter aansluit op de pols. De Gear S beschikt niet alleen over 3G, maar ook over Wifi, Bluetooth en GPS. Ook dat laatste is nieuw voor slimme horloges.

Samsung laat niets los over de batterijduur van de Gear S. Samsungs vorige smartwatch deed twee tot drie dagen met een volle batterij en moest daarna worden opgeladen. De vraag is of een smartwatch die zelf met het internet kan verbinden en over GPS beschikt het net zo lang uithoudt.

De Galaxy Gear S heeft een adviesprijs van 399 euro en ligt in oktober in de Nederlandse winkels.

Concurrentie

Het aantal smartwatches dat op de markt komt neemt rap toe. Behalve Samsung hebben bijvoorbeeld ook LG en Motorola een smartwatch uitgebracht. Sommige van die horloges gebruiken Android, het besturingssysteem van Google dat oorspronkelijk alleen voor telefoons was bedoeld.

Een kleine startup, Pebble, bracht vorig jaar een horloge uit met een monochroom scherm. Het apparaat doet daardoor een week met zijn batterij. De Pebble kwam tot stand dankzij crowdfunding.

Er gaan geruchten dat ook Microsoft en Apple aan een smartwatch werken. Apple zou zijn horloge zelfs begin volgende maand aan het publiek tonen, al heeft het bedrijf daar officieel nog nooit iets over naar buiten gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl