NOS NieuwsAangepast

Fans lyrisch over rentree Kate Bush

De fans moesten 35 jaar wachten en dat was het volgens de eerste reacties volledig waard. Gisteravond gaf Kate Bush in Londen haar eerste concert in de reeks Before The Dawn.

De Nederlandse Maedy de Miranda-Tol was er gisteravond bij. "Het was echt fantastisch", zegt ze in het NOS Radio 1 Journaal. "Het was zo ontzettend speciaal. We wisten niet zo heel goed wat we moesten verwachten na 35 jaar, maar het overtrof alles."

Volgens haar zong Bush nog net als vroeger. Misschien zelfs met een iets warmere stem door haar leeftijd van 56 jaar. Opvallend genoeg zong ze niet haar bekendste nummer Wuthering Heights.

"Ik denk niet omdat ze die hoge tonen niet meer kan zingen, want ze heeft in het concert bewezen dat ze nog top bij stem is. Ik denk dat ze wilde laten zien dat ze niet meer dat meisje van 19, 20 jaar is, maar een volwassen vrouw", aldus de Miranda-Tol.

Opera, film en musical

Bush begon het concert als een normaal optreden. Een band met daarvoor een zangeres die een nummer speelt, alsof ze dat al jaren zo doet. Na zes nummers werd het plots een soort theatershow. De BBC omschrijft het concert als een opera, een film en een West End-musical ineen.

Ook andere bezoekers reageren enthousiast. "Ze heeft niets van haar stem verloren", zegt een man kort na het concert tegen tv-zender ITV News. "Het zingen was echt perfect." Ook op sociale media zijn vrijwel alleen enthousiaste reacties te vinden.

Britse recensenten schrijven net als de fans lovend over het concert. "Het is heel prachtig. Ongetwijfeld het meest ambitieuze en ontroerende stuk van theatrale pop ooit op een Brits podium", schrijft The Independent.

Een kwartier

Een andere Britse krant, The Sun, spreekt van een "triomfantelijke terugkeer van een van de grootste, origineelste en invloedrijkste muzikanten".

Veel foto's van gisteravond zijn er niet. Bush had haar fans gevraagd om dat zo min mogelijk te doen. Fans hebben nog 21 kansen om Kate Bush in het Hammersmith Apollo Theatre in Londen te zien. Al die shows waren dit voorjaar binnen een kwartier uitverkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl