Noodlanding door beenruimteruzie

Aangepast op

Een Amerikaans vliegtuig heeft op een binnenlandse vlucht een noodlanding gemaakt, nadat een man en een vrouw ruzie hadden gekregen over het achterover klappen van een stoel.

De twee, beiden 48, hadden voor hun vlucht van Newark naar Denver stoelen in de Economy Plus-klasse geboekt, waar je 10 centimeter meer beenruimte krijgt dan in de Economy-klasse.

Knee Defender

Om te voorkomen dat hij die 10 centimeter weer kwijt zou raken, had de man een zogeheten Knee Defender aan zijn tafeltje vastgemaakt, waar zijn laptop op stond. Toen de vrouw voor hem haar stoel in de ligstand wilde zetten, deed de Defender zijn werk en blokkeerde de leuning.

Een stewardess zei hem dat hij het ding weg moest halen, maar dat negeerde hij. De vrouw voor hem gooide toen een kopje water over hem heen.

Chicago

Dat was voor het cabinepersoneel reden om naar Chicago uit te wijken en daar een noodlanding te maken.

De twee werden door de politie opgewacht. Die vond dat de veiligheid van het toestel niet in gevaar was gebracht, maar omdat ze zich ongezeglijk hadden gedragen, mochten ze niet mee naar Denver.

Wees hoffelijk

De Knee Defender is bij de meeste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen verboden, ook bij United Airlines dat deze vlucht uitvoerde.

De uitvinder van de Knee Defender zag dit soort conflicten wel aankomen. "Wees hoffelijk. Pik geen ruimte in. Luister naar het cabinepersoneel", zeggen de instructies.