NOS NieuwsAangepast

Amazon koopt Twitch

Webwinkel Amazon heeft voor 970 miljoen dollar Twitch gekocht. Twitch maakt het mogelijk live mee te kijken met anderen die online gamen. Dat wordt steeds populairder. Twitch had 55 miljoen bezoekers in juli, waarvan de meesten ook daadwerkelijk een kanaal bekeken waarop een game te zien was.

Twitch verdient door te adverteren tijdens de games. Advertenties bij video's leveren in de Verenigde Staten dit jaar naar verwachting bijna 7 miljard dollar op, 41,9 procent meer dan in 2013.

Google

"Twitch heeft een platform gebouwd waar tientallen miljoenen mensen iedere maand miljarden minuten naar games kijken", zei Amazon's topman Jeff Bezos in een verklaring. Amazon is begonnen als webwinkel, maar heeft de laatste jaren een aantal overnames gedaan waarmee ze andere digitale markten betreden. Zo presenteerden ze eerder dit jaar ook een eigen telefoon.

Google was ook in gesprek met Twitch over een overname, volgens geruchten voor een vergelijkbaar bedrag. Google wil geen commentaar geven op de overeenkomst tussen Twitch en Amazon.

In een verklaring zegt de topman van Twitch dat de belofte van Amazon dat Twitch onafhankelijk mag blijven werken doorslaggevend voor de overname was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl