NOS NieuwsAangepast

"Ebola-bestrijding kost 325 miljoen"

Er is ruim 325 miljoen euro nodig om de ebola-uitbraak onder controle te krijgen, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat meldt persbureau Bloomberg, dat een voorlopige versie in handen heeft van het bestrijdingsplan van de WHO.

De Wereldgezondheidsorganisatie meldde ongeveer een maand geleden nog dat er zo'n 50 miljoen euro nodig was om ebola te bestrijden.

Stijging

In het nieuwe plan staat dat de stijging van het aantal nieuwe ebola-gevallen binnen twee maanden gestopt moet zijn. Binnen zes tot negen maanden moeten nieuwe besmettingen helemaal uitgebannen zijn.

De WHO maakt eind deze week het definitieve plan bekend. Daarin staat volgens Bloomberg dat de helft van de benodigde 325 miljoen gebruikt moet worden voor behandeling, isolatie en het opzetten van behandelcentra.

Ervaren artsen

De meeste ebola-slachtoffers vielen de afgelopen maanden in Sierra Leone, Guinee en Liberia, drie van de armste landen ter wereld. Volgens de WHO hebben zwakke gezondheidszorg en een gebrek aan ervaren hulpverleners in die landen bijgedragen aan de verspreiding van de ziekte.

De ziekte heeft in het westen van Afrika al aan meer dan 1400 mensen het leven gekost, onder wie zo'n 120 hulpverleners. Ebola werd in 1976 voor het eerst vastgesteld in Zaïre, het land dat tegenwoordig de Democratische Republiek Congo wordt genoemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl