NOS NieuwsAangepast

Miley's Wrecking Ball beste video

Een eerbetoon aan Robin Williams viel niet in goede aarde en Nicky Minaj scheurde uit haar jurk. In Inglewood in Californië zijn vannacht de MTV Video Music Awards 2014 uitgereikt. Het is een van de grootste jaarlijkse muziekspektakels.

De prijs voor de beste video van het jaar ging naar Miley Cyrus, voor haar clip Wrecking Ball. Naast de uitreiking van de awards ging het vannacht om de optredens van de sterren.

Zo speelde Beyoncé een mix van de nummers van haar nieuwe album. Een opvallend momenten was toen Nicky Minaj tijdens het nummer Anaconda uit haar jurk scheurde. Ze moest haar kleren de rest van het optreden met haar handen bij elkaar houden.

Robin Williams

Een herdenking van filmacteur Robin Williams werd niet door iedereen gewaardeerd. Het eerbetoon bestond uit een diashow van foto's van ongeveer 20 seconden, onder begeleiding van het nummer A Sky Full Of Stars van Coldplay.

Op Twitter regende het boze reacties. "Dat eerbetoon aan Robin Williams zegt alles over deze show. Het was minder beledigend geweest als er niks werd gedaan", schreef radiopresentator Chad Dukes. Ook Glee-acteur Kevin McHale noemde het "beledigend", en zanger Tyler Glenn schreef: "Heeft iemand per ongeluk op de 'Robin Williams eerbetoon-knop' gedrukt?"

Winnaars

De belangrijkste MTV Video Music Awards winnaars op een rij:

Video van het jaar: Miley Cyrus - Wrecking Ball

Beste hiphopvideo: Drake feat. Majid Jordan - Hold on (We're Going Home)

Beste video van vrouwelijke artiest: Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse

Beste video van mannelijke artiest: Ed Sheeran - Sing

Talent van het jaar: Fifth Harmony - Miss Moving On

Beste popvideo: Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem

Beste rockvideo: Lorde - Royals

Beste tekst-clip: 5 Seconds Of Summer - Don't Stop

MTV Clubland Award: Zedd feat. Hayley Williams - Stay the Night

De hele lijst met awards staat hier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl