NOS NieuwsAangepast

Iran: Israëlische drone neergehaald

Iraanse elitetroepen zeggen dat ze een Israëlische drone hebben neergeschoten die in de buurt probeerde te komen van de uraniumverrijkingsinstallatie in Natanz. Volgens de Revolutionaire Garde gaat het om een spionagetoestel dat niet door radarapparatuur wordt waargenomen.

De elitetroepen zouden de drone hebben neergehaald met een raket die vanaf de grond is afgeschoten. Er is niet bekendgemaakt wanneer dat is gebeurd. Ook is niet duidelijk waaruit zou blijken dat het een Israëlisch spionagetoestel is. Israël heeft nog niet gereageerd.

Nucleair programma

Het bericht over het neerhalen van de drone komt op het moment dat het Westen probeert met Iran te onderhandelen over zijn nucleaire programma. Het Westen vreest dat Iran werkt aan een atoombom. Het bewind in Teheran zegt dat zijn nucleaire installaties voor vreedzame doeleinden zijn.

Gisteren weigerde Iran opnieuw om inspecteurs van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) toegang te verlenen tot de militaire basis Parchin. Westerse geheime diensten hebben aanwijzingen dat in het complex, net buiten Teheran, wordt gewerkt aan de ontwikkeling van kernwapens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl