NAC op valreep naast FC Twente

NAC Breda heeft thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Twente. De Bredase gelijkmaker viel in blessuretijd.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden een handvol uitstekende kansen. Ze waren echter slordig in de afronding, anders hadden de drie punten na een half uur al in de tas gezeten.

Youness Mokhtar, Darryl Lachman, Hakim Ziyech (2x) en Luc Castaignos (2x) doken alle vier geheel vrij voor de neus van Jelle ten Rouwelaar op, maar dat leverde FC Twente slechts een doelpunt op. Castaignos kapte op de rand van het strafschopgebied Henrico Drost uit en schoof binnen.

NAC was duidelijk de mindere voor rust en stichtte sporadisch gevaar. Adnane Tighadouini dribbelde na een goede actie op de linkerflank naar binnen en krulde een metertje voorlangs. Erik Flankenburg kon doelman Nick Marsman met een hakbal niet verrassen en de aanwinst van NAC schoot daarnaast twee keer in een moeilijke positie, maar wel van dichtbij, ver over.

Tweede gele kaart Bjelland

De thuisploeg beet in de tweede helft meer van zich af en was kort na de hervatting dicht bij de 1-1. Rémy Amieux gaf voor vanaf links, maar Stipe Perica schoot diens afgemeten voorzet wild en hoog over

Kort daarna kreeg Andreas Bjelland zijn tweede gele kaart na een overtreding op Falkenburg. Het publiek ging er in Breda achter staan, maar al snel bleek dat NAC zich geen raad wist tegen het Twentse tiental. Een schot in het zijnet van Mats Seuntjens en een rollertje van Uros Matic waren lange tijd het enige Bredase wapenfeit.

De blessuretijd was al aangebroken toen Tighadouini het strafschopgebied in dribbelde en door invaller Tim Breukers werd neergelegd. Het slachtoffer trapte zelf de 1-1 achter Marsman.