NOS NieuwsAangepast

UberPOP-chauffeur gewaarschuwd

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft de afgelopen dagen een waarschuwingsbrief gestuurd naar enkele chauffeurs van uberPOP. Ze kunnen een boete van maximaal 4200 euro krijgen als ze hun werk voortzetten.

UberPOP is een dienst van Uber, waarbij particulieren klanten vervoeren in hun eigen auto voor de helft van de prijs van een taxi. De Inspectie noemt dat illegaal.

De Inspectie wil niet zeggen hoe de gegevens van de uberPOP-chauffeurs zijn verkregen. Maar boze taxichauffeurs hebben onlangs de voornamen en de kentekens van een aantal uberPOP-chauffeurs op internet gezet. Die gegevens zijn makkelijk te verkrijgen: bij het bestellen van een uberPOP-chauffeur zien mensen de voornaam van de chauffeur en het kenteken van zijn auto op hun smartphone.

De inspectie zegt de komende tijd bij controles in Amsterdam ook 'mystery guests' in te zetten. Inspecteurs zullen dan dus zelf een uberPOP-ritje bestellen om een chauffeur op heterdaad te betrappen.

Vorige maand introduceerde Uber de dienst in Amsterdam. De Inspectie zei toen al de chauffeurs als snorders te beschouwen en tegen hen te zullen optreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl