Gelijkspel PEC tegen Sparta Praag

PEC Zwolle heeft het eerste Europese duel in de clubhistorie niet kunnen winnen. In de play-offs van de Europa League bleef de ploeg thuis tegen Sparta Praag steken op 1-1. Volgende week is de return.

De ploeg van coach Ron Jans speelde frank en vrij. Gesteund door het enthousiaste thuispubliek zocht Zwolle met name in het eerste halfuur vol de aanval en kwamen de Tsjechen er niet aan te pas.

Gemiste strafschop

Sparta-doelman David Bicik bleek echter een vervelende sta-in-de-weg voor de thuisploeg. De keeper had prima reddingen in huis bij afstandsschoten van Ben Rienstra, Mustafa Saymak en Ryan Thomas en keerde ook nog een strafschop van Maikel van der Werff nadat Thomas Necid na een vlotte aanval onderuit was gelopen.

Pas na een half uur lieten de Tsjechen zich zien. Ladislav Krejci kon eerst net niet profiteren van een slippertje van Diederik Boer en vond even later van dichtbij de doelman op zijn weg.

Ook in de tweede helft speelde PEC op de aanval, al lag het tempo minder hoog waardoor ook Sparta Praag af en toe voor gevaar kon zorgen. Zo was David Lafata dicht bij een Tsjechische treffer, maar Jesper Drost haalde de bal nog van de lijn.

Lukoki scoort

Zwolle had in de tweede helft moeite om grote kansen te creëren, maar een kwartier voor tijd zette Jody Lukoki het stadion alsnog in vuur en vlam. Na een prachtige aanval over meerdere schijven tikte hij van dichtbij binnen.

Lang duurde de Zwolse vreugde echter niet. Invaller Kamil Vacek kon ongehinderd opstomen aan de rechterkant, legde keurig terug en zag Krejci eenvoudig Boer passeren.