NOS SportAangepast

Ivanovic te sterk voor Sjarapova

Ana Ivanovic heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Cincinnati. De Servische was in een wisselvallige partij te sterk voor Maria Sjarapova: 6-2, 5-7, 7-5. In de finale treft Ivanovic de Amerikaanse Serena Williams.

Ivanovic nam in de tweede set een 4-0 voorsprong, maar toen viel ze plots stil. Sjarapova won de set en kwam in de derde op 4-2. Het werd 4-4 en op 5-4 serveerde de Russin voor de partij.

Ze kreeg twee matchpoints, maar verloor mede door twee dubbele fouten alsnog de game. Ze verloor ook de volgende twee games, ondanks een breakpoint 5-5.

Williams wint van Wozniacki

Serena Williams, de nummer één van de wereld, plaatste zich voor de finale ten koste van Caroline Wozniacki, een voormalige nummer één: 2-6, 6-2 ,6-4.

Williams en Wozniacki worstelden beiden met hun opslag, getuige de vijftien breaks. De Deense was serverend de minste van de twee; Wozniacki maakte slechts 35 van haar 78 servicepunten.

Wozniacki: "Heel frustrerend. Je verliest de beslissende set met 6-4 en behoudt daarin één keer je opslag. Terwijl ik Serena ook drie keer heb gebroken. Dat overkomt haar zelden, denk ik."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl