In de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum is de helft van het aantal slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne geïdentificeerd. Het Landelijk Team Forensische Opsporing heeft dat laten weten via een besloten forum voor nabestaanden.

In totaal is nu de identiteit van 149 slachtoffers bekend. Dat is precies de helft van het aantal mensen dat aan boord was van vlucht MH17.

Afgelopen donderdag werd bekend dat toen 127 slachtoffers waren geïdentificeerd. Van de 22 die daar nu zijn bijgekomen, hebben veertien de Nederlandse nationaliteit. Van de overige acht worden de nationaliteiten nog niet bekendgemaakt. Dat gebeurt op verzoek van de ambassades van de betrokken landen.

Rampgebied onveranderd

Eind vorige maand landde in Eindhoven een eerste toestel met lichamelijke resten van slachtoffers. De kisten werden daarna naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht, voor de identificatie van de slachtoffers. De dagen daarna landden nog diverse vliegtuigen met stoffelijke resten van slachtoffers.

De vluchten naar Nederland waren onderdeel van de repatriëringsmissie die ruim een week geleden vanwege zware gevechten werd onderbroken. Sindsdien is er in het rampgebied in Oost-Oekraïne nauwelijks iets veranderd. Dat concludeerde NOS-correspondent David Jan Godfroid eerder vandaag, na een bezoek aan het gebied. Er liggen volgens hem nog altijd brokstukken en bezittingen van slachtoffers op de plaats waar bijna een maand geleden vlucht MH17 neerstortte.

STER reclame