Ouders zetten baby op boot Spanje

time icon Aangepast

De Spaanse kustwacht heeft in een opblaasbootje met migranten een baby aangetroffen zonder haar ouders. De boot werd onderschept tijdens een oversteek van Marokko naar Spanje. Dat melden Spaanse en Marokkaanse media.

Het meisje van een paar maanden oud was doorweekt en onderkoeld. Ze lag in het bootje met nog twee andere baby's, drie mannen en vijf vrouwen. De volwassenen verklaarden dat de ouders van Princesa, zoals het meisje voorlopig wordt genoemd, werden tegengehouden door de Marokkaanse politie toen ze ook in het bootje wilden stappen.

Geen verwondingen

Het meisje is naar het ziekenhuis gebracht en onderzocht. Ze was dus onderkoeld, maar hield verder geen verwondingen over aan de oversteek. De Spaanse overheid heeft voorlopig de voogdij over het kindje en hoopt dat de ouders zich melden bij de Marokkaanse autoriteiten.

In totaal werden deze week in de Straat van Gibraltar zo'n 1200 migranten door de Spaanse kustwacht opgepikt van rubberboten. Nog eens honderden probeerden afgelopen dinsdag de hekken bij de Spaanse enclave Melila over te klimmen.

STER Reclame