NOS NieuwsAangepast

Geen overvolle inbox na vakantie

De medewerkers van de Duitse autofabrikant Daimler treffen na hun vakantie geen overvolle mail-inbox meer aan. Het personeel kan tijdens de vakantie kiezen voor de optie 'mail on holiday', waarbij alle e-mails automatisch worden verwijderd.

Prullenbak

Daimler zegt te willen dat zijn 100.000 werknemers ongestoord naar het strand kunnen. Daarom krijgen afzenders een bericht terug dat hun mail wordt verwijderd en dat er contact kan worden opgenomen met een andere werknemer.

Op deze manier kunnen de werknemers na de vakantie weer fris beginnen, vertelt een van de initiatiefnemers van Daimler aan de Financial Times. "Het is een emotionele opluchting om na de vakantie terug te keren naar een leeg bureau."

Nu stellen veel werknemers een out-of-office-reply in, waarbij de afzender automatisch een bericht krijgt dat zijn mail tot na de vakantie niet wordt gelezen. Maar bij terugkomst wacht vaak een overvolle inbox.

Doorwerken op vakantie

De afgelopen jaren hebben al meer Duitse bedrijven initiatieven getoond om de werkstress te verlagen. Volkswagen kwam met een soortgelijk plan, waarbij werknemers geen e-mail meer kunnen ontvangen na werktijd.

Ook in Nederland wordt de groep mensen die tijdens de vakantie doorwerkt steeds groter. Bijna eenderde van de werkende Nederlanders werkt ook in de vakantie. Van hen is 9 procent dagelijks online voor het werk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl