NOS NieuwsAangepast

Te koop: brug. Zelf af te halen.

Je zal er maar net een nodig hebben. In de Verenigde Staten is een stalen brug van 335 meter lang te koop. De Sellwood Bridge overspant de rivier de Willamette, in de staat Oregon, in het noordwesten van de VS.

Het is een oud beestje, de brug werd in 1925 opgeleverd. Al jarenlang is de brug in slechte staat en kan hij de toegenomen verkeersstroom niet aan. Een paar jaar geleden werd daarom begonnen met de bouw van een nieuwe brug en die is nu bijna klaar. Vorig jaar werd de brug om ruimte te maken voor zijn opvolger al 18 meter verplaatst, maar nu moet hij helemaal weg.

Redelijk bod

De lokale autoriteiten bieden de brug daarom te koop aan, inclusief het tweebaans wegdek, de stoep die aan één kant loopt en de betonnen brugleuningen. Een vraagprijs wordt niet genoemd. Ieder redelijk bod wordt aangenomen. Er zijn wel een paar voorwaarden.

De nieuwe eigenaar moet aantonen dat hij er een bestemming voor heeft en, geen onbelangrijk detail, hij moet de brug zelf weghalen, uiterlijk begin 2016. Dat moet veilig en ook milieuvriendelijk gebeuren. De loodverf mag niet in het milieu komen.

Geïnteresseerde kopers hebben tot 12 september om een bod uit te brengen. Als er niemand komt, gaat de gemeente de brug slopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl