NOS SportAangepast

Tennissers schrikken van ophef

Tennissers Boy Westerhof en Antal van der Duim hielden maandag de gemoederen behoorlijk bezig. Het bevriende tweetal raakte in opspraak nadat op sociale media massaal beweerd werd dat de Nederlanders zich op een challengertoernooi in het Duitse Meerbusch schuldig maakten aan het manipuleren van hun onderlinge ontmoeting.

"Van deze situatie schrik je wel. We zijn ons allebei van geen kwaad bewust en vervolgens krijg je dit op je dak. En dat is niet waar wij op aan het wachten zijn natuurlijk", reageert Van der Duim, die zijn landgenoot en dubbelpartner met 4-6, 6-3, 6-3 versloeg.

"Ik verloor de eerste set en begin tweede set kwam ik een break achter. Al zegt dat niet zo veel. Het is niet dat ik in een kansloze positie zat. Op dat moment draai ik de wedstrijd om. Wij willen allebei die wedstrijd winnen en nu ben ik de gelukkige. Volgende keer misschien Boy weer."

"Zweer ik op iedereen"

Ook bij een achterstand van 4-6, 0-3 bleef Van der Duim de torenhoge favoriet voor de overwinning. Toen hij eenmaal de tweede set had gewonnen, leverde iedere ingezette euro op hem bij bookmaker Betfair nauwelijks nog iets op. Het leverde met name Van der Duim na afloop veel negatieve publiciteit op. "Van media vooral. En rare mensen op Twitter die zich afreageren. Maar er is niemand die me iets heeft toegeschoven. Dat zweer ik op iedereen."

Net als Van der Duim ontkent Boy Westerhof zich schuldig gemaakt te hebben aan matchfixing. Hij kon een ruime voorsprong simpelweg niet omzetten in een overwinning, zo meent hij. "Vervelend, ik baalde er zelf ook van. Ik stond een set en een break voor. Al is dat niet heel ongewoon, toch was ik er behoorlijk pissig over. Ik was blij voor Antal, minder voor mij."

"Het zijn niet de mooiste wedstrijden"

Volgens Westerhof is het lastig spelen tegen een goede bekende. "We spelen vaak tegen elkaar. Afgelopen jaren hebben we zeven of acht keer tegen elkaar gespeeld. Onlangs nog in Nederlands toernooi en toen won ik. Het zijn niet de mooiste wedstrijden, ook omdat we vrienden zijn. Het is een beetje moeilijk voor ons beiden", aldus Westerhof, die de gebeurtenissen betreurt.

"Vervelend wat er gebeurt, we zijn ons van geen kwaad bewust. Wat er gaande is, daar schrik ik wel van. Heel apart hoe dat in zijn werk gaat. Maar geld aannemen wil ik absoluut niet, ik wil gewoon winnen als ik op de baan sta. Sowieso van hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl