NOS NieuwsAangepast

Werelderfgoed op een postzegel

De molens bij Kinderdijk, het Rietveld Schröderhuis en de Amsterdamse grachtengordel, allemaal staan ze op een zegel ontworpen door Piet Gerards. PostNL wil met de nieuwe zegels benadrukken hoe belangrijk deze cultuur- en natuurmonumenten voor Nederland zijn.

Harry Brinkman, voorzitter van Stichting Werelderfgoed, nam het eerste setje in ontvangst. Hij is blij dat op deze manier nog meer mensen in Nederland en daarbuiten in aanraking komen met werelderfgoed. "Het is toch de eredivisie van de Nederlandse monumenten", zegt Brinkman.

Van Nellefabriek

Het zijn in totaal tien zegels. Alleen de Van Nellefabriek in Rotterdam ontbreekt. Unesco verklaarde het gebouw afgelopen juni tot werelderfgoed, maar toen werden de postzegels al gedrukt. De Stelling van Amsterdam is daarom twee keer afgebeeld, zowel het fort bij Spijkerboor als forteiland Pampus.

Roger Meertens, bestuursvoorzitter van de Van Nellefabriek, vindt het jammer, maar begrijpt dat het kort dag was. Hij hoopt dat er in de toekomst alsnog een postzegelserie aan het monument kan worden gewijd.

De Van Nellefabriek staat wel in het zogeheten prestigeboekje; een boekje met informatie en foto's dat PostNL uitbrengt bij speciale postzegelseries.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl