NOS NieuwsAangepast

Poetin als mode-icoon

Hoewel Poetin door de situatie in Oekraïne momenteel internationaal op weinig sympathie kan rekenen, blijft de Russische president in eigen land onverminderd populair. Vandaag is in Moskou een speciale kledinglijn van T-shirts met daarop een afbeelding van Poetin in de verkoop gegaan.

In een groot warenhuis zijn vanaf vandaag in totaal zo'n 7000 exemplaren te krijgen. Er zijn vijftien varianten, waarop Poetin met verschillende hoofddeksels en achtergronden staat afgebeeld.

Overwinningen

De ontwerpers van de shirts zeggen te zijn geïnspireerd door de grote internationale overwinningen die Poetin de laatste jaren heeft geboekt. Als voorbeelden noemen ze de Olympische Winterspelen in Sotsji en de inname van het schiereiland de Krim.

"Wij hebben onszelf als Russen een lange tijd niet gerespecteerd. Maar we zijn een sterk land en dat willen we laten zien", zegt een vrouw die net een shirt heeft gekocht. "Zo ziet de hele wereld dat wij onze leider en zijn beleid steunen", zegt een ander.

Ook de Amerikaanse acteur Mickey Rourke kwam langs om een exemplaar te bemachtigen. "Ik heb Poetin een paar keer ontmoet en ik vind het een goede kerel", lichtte Rourke zijn aankoop toe.

25 euro

De shirts kosten omgerekend zo'n 25 euro per stuk. Over de verkoopcijfers van vandaag is nog niets bekendgemaakt, maar het was bijzonder druk in het warenhuis.

Het is overigens niet de eerste keer dat het warenhuis Poetin-shirts op de markt brengt. In juni verscheen een serie van 5000 exemplaren, die allemaal op de eerste verkoopdag werden verkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl