NOS NieuwsAangepast

Steven Seagal brengt de blues naar de Krim

Steven Seagal tijdens zijn optreden op de Krim - AFP

Jaren-80-actieheld Steven Seagel houdt van Rusland. En omdat de pro-Russische separatisten het zwaar hebben in Oekraïne, besloot hij voor hen op te treden. Want Seagal is niet alleen acteur, maar ook - ja echt - bluesmuzikant.

Afgelopen zaterdag stond de acteur/muzikant op de bühne in Sebastopol, op de Krim - op het podium hing de vlag van de niet-erkende Volksrepubliek Donetsk. Seagal was uitgenodigd door een pro-Russische motorclub, the Night Wolves. Hij wil de mensen op de Krim samenbrengen met zijn muziek, volgens het Russische persbureau RIA Novosti.

.

"Poetin is als een broer voor me"

Seagal is geen onbekende in Rusland: eerder dit jaar was hij in het land om samen met president Poetin fitness te promoten. Verder is hij vertegenwoordiger van Russische wapenmerken en hij zou er zelfs over denken een Russisch paspoort aan te vragen.

De Amerikaanse Seagal noemt Poetin een "vriend die ik als broer beschouw". Dat leverde hem dus een optreden op, maar het kostte hem er ook een: vorige maand werd zijn optreden op een bluesfestival in Estland geschrapt vanwege zijn Ruslandliefde.

Beroemdheden in Rusland

Mocht Seagal echt een Russisch paspoort halen, dan treedt hij in de voetsporen van acteur Gérard "Obelix" Depardieu. De Fransman woont tegenwoordig in Rusland, voornamelijk om minder belasting te betalen.

Mickey Rourke, bekend van films als Sin City en The Wrestler, kocht vandaag in Moskou een T-shirt met Poetins gezicht erop, meldt Sky News. "Als ik Poetin niet mocht, zou ik het T-shirt niet kopen."

I grew up thinking I was Russian only to find recently that I've been Ukrainian all along. Never too late to change. David Duchovny (@davidduchovny) 4 april 2014

Acteur David Duchovny, van The X-Files en Californication, werd vorige maand nog bekritiseerd omdat hij in een Russisch bierspotje zit. In de reclame - die twee en een halve minuut duurt - bedenkt hij zich hoe goed zijn leven wel niet zou zijn als hij een Rus was.

Volgens Duchovny is de reclame geen politiek statement, maar hij ziet inmiddels wel in dat de timing wat onhandig is.

.

Door: Alwin

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl