Depay helpt winnend PSV opnieuw

PSV is de competitie begonnen met een overwinning op Willem II. De Eindhovenaren zegevierden in Tilburg met 3-1 door een treffer van Jürgen Locadia en twee van Memphis Depay.

PSV strafte in de beginfase fouten van een nerveus ogend Willem II af met goals van Locadia (na een fout van Kostas Lamprou) en Depay (lage schuiver aan de rand van de zestien). Daarna werden de Eindhovenaren nonchalant en kwam Willem II voor rust terug door een schot uit de draai van Bruno Andrade.

Willem II na rust beter

De thuisploeg was na rust beter en kreeg een handvol grote kansen. De beste was voor oud-PSV'er Stijn Wuytens, die de bal van dichtbij recht in de handen van doelman Jeroen Zoet kopte.

PSV maakte in het slotkwartier aan einde aan het duel. Georginio Wijnaldum werd in het strafschopgebied - na een fraaie pass van Depay - door doelman Lamprou gevloerd. Het leverde de keeper een directe rode kaart op.

Depay, die afgelopen donderdag in de Europa League tegen Sankt Pölten eveneens een belangrijke rol vertolkte, was vanaf elf meter onberispelijk. Daarna speelde PSV een gewonnen wedstrijd tegen het lamgeslagen Willem II.