Maarten Stekelenburg zet zijn loopbaan voort bij AS Monaco. De Franse club huurt de 31-jarige doelman voor één seizoen van Fulham en heeft bovendien een optie tot koop bedongen.

Stekelenburg verruilde vorig seizoen AS Roma voor Fulham. Hij tekende een contract voor vier jaar, maar vertrekt na één jaar dus al. Fulham degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League. Stekelenburg was zijn basisplaats kwijtgeraakt en had aangegeven dat hij wilde vertrekken. "Dit is een mooie uitweg, omdat de kans op spelen bij Fulham niet groot was."

Monaco werd vorig seizoen tweede in de Franse competitie met negen punten achterstand op kampioen Paris Saint-Germain. Mede daarom is Stekelenburg erg blij met zijn transfer. "Je gaat van The Championship naar de Champions League."

Bij Monaco hoopt Stekelenburg weer de vorm te vinden van een paar jaar geleden, toen hij bij Oranje nog de eerste keus was en op het WK van 2010 de finale speelde. "Ik heb de kans gekregen hier weer op niveau te komen en die ga ik met twee handen aanpakken."

In het prinsdom treft Stekelenburg Henri van der Aat als commercieel directeur en zal hij de strijd aangaan met de Kroatische doelman Danijel Subasic.

STER reclame