NOS VoetbalAangepast

Afellay op weg naar Olympiakos

Ibrahim Afellay (28) is op weg naar Olympiakos Piraeus. De middenvelder van Barcelona is naar Griekenland afgereisd om zijn overgang af te ronden.

Afellay staat al drieënhalf jaar bij Barça onder contract, maar na een goed eerste jaar raakte de oud-PSV'er in Catalonië op een zijspoor. Hij speelde er, vooral door blessures, slechts 21 wedstrijden.

Blessureleed

Afellay speelt vertrok in januari 2011 van PSV naar Barcelona. Hij begon veelbelovend, met onder meer een assist op Lionel Messi in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. Het seizoen 2011/2012 moest hij, vanwege een gescheurde kruisband, grotendeels missen.

Na een mislukt huuravontuur bij Schalke 04, met weer veel blessureleed, keerde Afellay vorig jaar zomer terug in Spanje. Toen hij eindelijk fit leek te zijn, kreeg hij last van een peesblessure in zijn rechterdijbeen. Afellay werd vorig jaar augustus geopereerd om die blessure te verhelpen.

Er wachtte opnieuw een lange herstelperiode, maar daarna maakte Afellay op 26 januari na 438 dagen zijn rentree. Hij viel in de 87ste minuut onder luid applaus in bij de competitiewedstrijd tussen Barcelona en Málaga. Sindsdien speelde Afellay geen wedstrijd meer voor Barcelona.

Champions League

Olympiakos Piraeus is de regerend kampioen van Griekenland en komt uit in de Champions League. De club van trainer Míchel heeft onder anderen voormalig Barcelona-spelers Eric Abidal en Javier Saviola onder contract staan. Ook Nordin Amrabat, die samenspeelde met Afellay bij PSV, zou in de belangstelling staan van de Griekse club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl