De internetsite ov-chipkaart.nl is niet 100 procent veilig. Een reiziger kreeg onlangs allerlei privégegevens van anderen te zien en kon zelfs een deel aanpassen.

De betrokkene heeft het bedrijf achter de ov-chipkaart, Trans Link Systems, op het lek gewezen. Het bedrijf ontdekte dat er een softwarefout zit op de webserver. Dinsdag zal het lek zijn gedicht, zegt een woordvoerder van TLS. Er worden nu nog allerlei tests uitgevoerd.

Account aanmaken

De reiziger ontdekte de softwarefout onlangs toen hij een nieuw account wilde aanmaken op ov-chipkaart.nl. Hij kreeg ongevraagd allerlei gegevens van twee onbekende reizigers op zijn beeldscherm. Enkele gegevens konden zelfs worden aangepast. Hij trok meteen bij TLS aan de bel.

Het bedrijf zegt dat het onmiddellijk aan de slag is gegaan om het probleem op te sporen en aan te passen. De software wordt nu getest en als alles goed gaat, wordt de aanpassing dinsdag ingevoerd.

Op ov-chipkaart.nl hebben twee miljoen mensen een account. Ze kunnen daar hun transactiegegevens bekijken en hun saldo verhogen.

STER reclame