Feyenoord wacht op UEFA

time icon Aangepast

"Dat ons dat weer moet overkomen", verzucht de woordvoerder van Feyenoord. Met Zorja Loegansk treffen de Rotterdammers een Oekraïense tegenstander die in het oorlogsgebied zetelt.

Daarom speelde Zorja Loegansk de vorige Europa Leaguewedstrijden in Kiev. De verwachting is dat Feyenoord ook naar Kiev moet reizen, maar officieel heeft de UEFA dat nog niet bevestigd.

De enige reactie die de directie van Feyenoord wil geven is te vinden op de website van de club. "We monitoren de situatie van dag tot dag, want de situatie van gisteren is niet die van vandaag en zegt al helemaal niets over hoe het er over ruim twee weken zal zijn", aldus algemeen directeur Eric Gudde.

Honderd kilometer van rampplek

Feyenoord speelt 21 augustus in de play-off voor de Europa League eerst een thuisduel. Bij winst over twee duels plaatst Feyenoord zich voor de groepsfase van de Europa League. Zorja Loegansk is een ploeg uit de Oekraïense hoogste divisie. Loegansk ligt in het oosten van het land, de regio waar pro-Russische separatisten hevig in gevecht zijn met Oekraïense regeringstroepen. De stad ligt zo'n honderd kilometer van de plek waar het vliegtuig met vluchtnummer MH17 neerstortte.

Feyenoorder Jordy Clasie had liever een andere tegenstander gezien: "Je hoopt toch op een aansprekende ploeg. Deze club kent vrijwel niemand. En je weet dat het daar een beetje een zooitje is nu. Maar we weten ook dat ze hun wedstrijden niet daar spelen, dus daar maak ik me geen zorgen over."

De nummer vijf van de Oekraïense competitie werkte zijn vorige thuisduel in de Europa League tegen het Noorse Molde af in Kiev. Dankzij een Noors eigen doelpunt in de 89ste minuut plaatste Loegansk zich voor de play-offs.

Twente ook niet in Nagorno- Karabach

Ook FC Twente speelt overigens de uitwedstrijd niet in de thuishaven van tegenstander FK Qarabag Agdam. Die ploeg komt uit het conflictgebied Nagorno-Karabach. Sinds 1993 speelt de club zijn wedstrijden noodgedwongen in de hoofdstad van Azerbeidjan, Bakoe.

STER Reclame