Het Amerikaanse Congres heeft een voorstel goedgekeurd om 225 miljoen dollar (168 miljoen euro) uit te trekken voor steun aan het Israëlische raketafweersysteem 'Iron Dome'. Met het geld kan Israël de voorraad onderscheppingsraketten aanvullen.

De afgelopen week heeft het afweersysteem volgens het Israëlische leger tientallen raketten onderschept die door Hamas vanuit Gaza op bewoonde gebieden in Israël werden afgevuurd. Het systeem zou negentig procent van de raketten onderscheppen.

Verdediging

Het afweersysteem is ontwikkeld met Amerikaanse steun. Gisteren prees president Obama 'Iron Dome' als een concrete manier waarop de VS Israël helpt om zijn burgers te verdedigen.

'Iron Dome' werkt met radar en geavanceerde technologie om afgeschoten raketten en mortieren te volgen. Als een projectiel in bewoond gebied terecht dreigt te komen, worden er onderscheppingsraketten op af gestuurd.

Projectielen die geen bedreiging vormen worden ongemoeid gelaten. Onderscheppingsraketten kosten 100.000 dollar per stuk.

STER reclame