NOS NieuwsAangepast

Paardenbeul slaat toe in Utrecht

Opnieuw zijn twee merries het slachtoffer geworden van een paardenbeul. De dieren zijn in de nacht van woensdag op donderdag mishandeld in het Utrechtse Bunschoten.

Wat er precies is gebeurd, wil de politie niet zeggen. De politie denkt dat de mishandeling vrijwel zeker het werk is van de beul die dit jaar al tientallen dieren toetakelde. "Er zijn veel overeenkomsten, zoals de locatie en toegepaste geweld", zegt een woordvoerder.

De eigenares van de paarden ontdekte de verwondingen gistermiddag. De merries zijn door een dierenarts behandeld.

Groningen

Eergisteren werd bekend dat in de provincie Groningen ook een paardenmishandelaar actief is. In zo'n twee weken tijd zijn hier drie paarden toegetakeld met een scherp voorwerp. Eerder werd op 11 juli een paard in Tolbert bij zijn rug en billen gesneden.

De politie denkt niet dat die paardenbeul ook verantwoordelijk is voor de mishandeling in Bunschoten. "De twee plaatsen liggen wel heel ver uit elkaar. We hebben geen reden om aan te nemen dat het om dezelfde dader gaat."

Onderzoek

De politie werkt aan een groot onderzoek naar alle mishandelingen. Het afgelopen jaar zijn door het hele land verspreid zeker zestig paarden mishandeld. Mogelijk gaat het om een bende, zegt de politie.

Eigenaren van paarden moeten extra alert zijn op verdachte situaties in de nacht. "Bel direct 112 als je iets ziet", benadrukt de politiewoordvoerder. Een maand geleden besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht ook al aandacht aan de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl