Tegenvallende kijkcijfers kosten Lingo de kop. In september is de voorlopig laatste aflevering van het woordspelletje te zien. Volgens presentatrice Lucille Werner keert het programma in de zomer van 2015 terug op de buis.

"Het doet zeer", reageerde Werner vanavond op Radio 2. "Ik presenteer dit programma al tien jaar, sommigen werken hier al 25 jaar. Maar we zijn strijdbaar. Het plan wat we al jaren hebben, gaan we doorvoeren", aldus Werner, die daarmee doelt op de zomeruitzendingen. "Zoals het er nu uitziet nemen we het tijdslot van De Wereld Draait Door over, als zij hun zomerstop ingaan. Misschien gaan we wel uitzenden op locatie."

Media-directeur Remco van Leen van de AVROTROS bevestigde al eerder dat er wordt gekeken naar een zomereditie. De omroep heeft daarover nog geen afspraken gemaakt.

Nonnen

'Mister Lingo' François Boulangé laat in een reactie weten Lingo niet te zullen missen. Hij presenteerde het woordspelletje van 1992 tot 2000. "Er wordt tegenwoordig een hoop geluld en er zit allerlei commercie in", zegt Boulangé. "Lingo is gemaakt als ram-bam-bam, spelen! Niet kletsen, maar woorden raden op tempo. Dat is er uitgehaald de afgelopen jaren."

Mooie herinneringen heeft Boulangé wel. Zo grinnikt hij bij de gedachte aan twee nonnen die bij hem langskwamen in de uitzending. "Zij konden het woord hemel niet raden. Bij studenten schoot het woord leren er vaak bij in."

De eerste aflevering van Lingo werd in 1989 uitgezonden door de VARA. Eerdere presentatoren waren Robert ten Brink, François Boulangé en Nance Coolen.

STER reclame