NOS NieuwsAangepast

Na 25 jaar einde aan Lingo

Lingo stopt als dagelijks televisieprogramma. De spelshow is eind september voor het laatst te zien op Nederland 2. Mogelijk komt er volgend jaar een zomereditie.

Het woordspelprogramma wordt geschrapt vanwege tegenvallende kijkcijfers. In januari werd Lingo verplaatst van Nederland 1 naar Nederland 2. "De vaste kijker heeft het programma helaas niet goed weten te vinden", laat de AVROTROS weten.

Zomereditie

Media-directeur Remco van Leen van de AVROTROS praat nog met de NPO over een vervolg van Lingo. "Wat ons betreft zou het een optie zijn om het programma terug te plaatsen naar Nederland 1. We zijn met de NPO ieder geval aan het kijken naar de mogelijkheden om een zomereditie te maken", zegt hij.

De eerste aflevering van Lingo werd in 1989 uitgezonden door de VARA. Het programma werd gepresenteerd door Robert ten Brink, François Boulangé en Nance Coolen.

De huidige presentatrice, Lucille Werner, moet wennen aan het idee dat Lingo na 25 jaar niet meer dagelijks is te zien. Maar ze ziet ook een uitdaging. "Een eventuele zomereditie van Lingo zie ik nu vooral als een nieuwe kans. Het brengt Lingo nog dichterbij het publiek."

Nudisten en premier

Lingo haalde de afgelopen jaren een aantal keer het nieuws. In 2006 leidde het dreigende einde van het programma tot landelijke ophef. De zenderbaas van Nederland 1 wilde Lingo schrappen omdat er te veel ouderen naar keken.

Kijkers kwamen in opstand en politici noemden het schandelijk. Zelfs toenmalig premier Balkenende liet weten dat hij zich de teleurstelling kon voorstellen.

Eind vorig jaar was er wat ophef over een plan om een uitzending met nudisten te maken. Lingo wilde zo laten zien dat het programma er voor iedereen is. Uiteindelijk zeiden de makers dat een nudistenaflevering geen goed idee was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl