NOS NieuwsAangepast

Werk Rembrandt na 35 jaar terug

Een schilderij van Rembrandt, dat 35 jaar geleden werd gestolen, is opgedoken in Venetië. De Italiaanse politie heeft nog geen idee hoe het daar terecht is gekomen.

Het schilderij van de heilige Lucas werd in december 1979 gestolen uit een kasteeltje in Monselice, op 50 kilometer van Venetië. Het werd daar tentoongesteld. De Rembrandt kwam via via terecht bij een Franse verzamelaar, die niet wist dat het kunstwerk was gestolen. Toen de Fransman het doek onlangs aanbood bij een veilinghuis, werd hem verteld dat het werk van Rembrandt waarschijnlijk was gestolen.

Database

De Franse en Italiaanse politie konden later het schilderij met behulp van een speciale database voor gestolen kunstwerken identificeren en opsporen. Carabinieri hebben het nu in Venetië veiliggesteld.

Het is niet bekend wanneer Rembrandt van Rijn (1606-1669) het 68x86 centimeter grote olieverfschilderij heeft gemaakt. Ook de waarde is niet bekend. De beeltenis van Lucas gaat terug naar de Italiaanse stichting die het in 1979 tentoonstelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl