Het eerste slachtoffer van vlucht MH17 die in Oost-Oekraïne is neergehaald is geïdentificeerd. Het gaat om iemand met de Nederlandse nationaliteit. Dat heeft het crisisteam in Den Haag bekendgemaakt.

De identiteit van het Nederlandse slachtoffer wordt niet openbaargemaakt. Wel zijn de nabestaanden al ingelicht, even als de burgemeester van de woonplaats van het slachtoffer.

Hilversum

Woensdag kwamen de eerste lichamen aan in Nederland. De slachtoffers worden in Hilversum geïdentificeerd door het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO). Dat bestaat uit 200 deskundigen van politie, defensie, universitaire ziekenhuizen, forensische tandartsen en het NFI.

Bij de lichamen nemen de onderzoekers eerst de vingerafdrukken af. Daarna volgt het beschrijven en fotograferen van het lichaam, zoals tatoeages en kleding. Dan wordt DNA afgenomen en als vierde wordt het gebit door een tandarts vastgelegd.

Bij de ramp kwamen 298 mensen om het leven. Tot nu toe zijn er 227 kisten met stoffelijke resten overgebracht vanuit het rampgebied.

STER reclame