Marechaussee vliegt vanavond

time icon Aangepast

De veertig leden van de Koninklijke Marechaussee die worden ingezet op de plek van de vliegramp in Oekraïne, vertrekken aan het begin van de avond. Ze vliegen vanaf vliegbasis Eindhoven met een C-130 Hercules naar Oekraïne. In welke stad ze landen, is nog onduidelijk.

De ongewapende marechaussees zullen vandaag dus nog niet aan de slag kunnen op de plek waar vlucht MH17 neerstortte.

De veertig man sterke eenheid vertrekt waarschijnlijk na 18.00 uur. Halverwege de middag landen in Eindhoven opnieuw twee toestellen met stoffelijke overschotten uit Oekraïne. Het vertrek van de marechaussees zou de serene ceremonie op het platform verstoren.

Charkov

NOS-correspondent David Jan Godfroid verwacht dat de marechaussees naar Charkov gaan, omdat het vliegveld in Donetsk, dat het dichtst bij de rampplek ligt, buiten bedrijf is. "Ik verwacht dat de groep morgen naar Donetsk komt voor een briefing of anders rechtstreeks het rampgebied in gaat."

Volgens Godfroid moeten de marechaussees er rekening mee houden dat ze continu door gewapende separatisten worden begeleid. "Die draaien voortdurend om hen heen. Je kunt niet uitsluiten dat dat af en toe tot incidenten leidt", zegt onze correspondent.

STER Reclame