NOS VoetbalAangepast

Vorm van Swansea naar de Spurs

Michel Vorm verruilt Swansea City voor Tottenham Hotspur. De international, reservedoelman bij Oranje, tekent in Londen een contract voor vier seizoenen. Vorm, die in 2011 van FC Utrecht verkaste naar Swansea City, werd dinsdagavond medisch gekeurd.

Swansea City en Tottenham Hotspur hadden al overeenstemming bereikt over de transfersom, niet veel later ging ook Vorm akkoord met de voorwaarden van de Engelsen. Naar verluidt betalen de Spurs zo'n zes miljoen euro voor de 30-jarige Nieuwegeiner.

Nieuwkomer

Drie jaar geleden verruilde Vorm FC Utrecht voor Swansea City, waar hij in zijn eerste seizoen direct imponeerde. De doelman werd - ondanks dat er door kenners nadrukkelijk getwijfeld werd of hij het niveau van de Premier League aan zou kunnen - zelfs uitverkozen tot nieuwkomer van het jaar.

De club uit Wales brak in september van 2012 zijn contract open en verlengde het nog eens met vier jaar. Een transfer lag deze zomer al in de lijn der verwachting. Swansea had in een eerder stadium al Lukasz Fabianski van Arsenal overgenomen.

Vorm, die op het WK in Brazilië enkele minuten zijn opwachting mocht maken in de troostfinale tegen het gastland, gaat in Londen de concurrentie aan met Hugo Lloris. De Franse doelman kwam in 2012 over van Olympique Lyon.

Davies en Sigurdsson

Naast Vorm maakt ook linksback Ben Davies de overstap van Swansea naar de Spurs. De 21-jarige Welshman speelde twee seizoenen in de Premier League en heeft inmiddels tien interlands achter zijn naam.

Gylfi Sigurdsson bewandelt juist de omgekeerde weg en tekende een contract dat hem voor vier jaar bindt aan Swansea. In 2011 speelde de 24-jarige IJslandse international ook al achttien wedstrijden voor Swansea. Daarin maakte hij zeven treffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl