NOS NieuwsAangepast

Stripes are the New Orange

Gevangenen in een gevangenis in de Amerikaanse staat Michigan krijgen een nieuwe outfit. Je zou de kleding retro kunnen noemen: de oranje uniformen worden ingeruild voor een degelijk zwart-wit gestreept exemplaar. Net zoals in de jaren '90 gedragen werd. De sheriff zegt tegen persbureau Reuters zo te willen voorkomen dat de gevangenen er "cool" uitzien.

De oranje jumpsuit is populairder geworden na de Amerikaanse tv-serie Orange is the New Black, over het leven in een vrouwengevangenis. De hit-serie wordt uitgezonden door Netflix.

"Niet cool"

Sheriff William Federspiel zegt zijn besluit te hebben genomen nadat hij een jurylid in een oranje pak in de rechtbank had zien zitten. "Als de grenzen vervagen tussen de cultuur buiten de gevangenis en de cultuur erbinnen, dan moet ik wat doen om die grenzen te bewaken", vindt de sheriff.

Federspiel wil niet dat het gevangenispak een populair symbool wordt: "Het is niet cool om een gevangene te zijn in de gevangenis van Saginaw County".

De beslissing valt niet bij alle gevangenen goed: er hebben er al een paar geklaagd. Federspiel denkt dat het nog zeker tot het eind van het jaar duurt voordat al zijn gevangenen de zwart-witte pakken dragen.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl